Søvngjenger

”Søvngjenger” er et nytt prosjekt fra Roy Ole Førland ogTruls Horvei. De har fått med seg danseren Marit Loe Bjørnstad. De tre har sammen laget forestillingen ”Søvngjenger”. Den hadde premiere under Kulturnatt i Haugesund fredag 23. oktober 2009.

- Teksten ligger et sted mellom poesi og prosa, og handler blant annet om mørkredsel og kjærlighet som holder på å forsvinne. Musikken til Roy Ole er mørk og suggererende. Marit fyller ut med spennende dans, forteller Truls.

Konsert/ forestilling
”Søvngjenger” blir framført i Amfisalen, Moster Amfi søndag 21. mars kl. 17.00. I tillegg blir det innslag fra ”Haikutronics”-prosjektet, solodans med Marit Loe Bjørnstad og diktopplesing.

I skolen

Vi jobber med å få ”Søvngjenger” inn i Den kulturelle skolesekken (DKS) i videregående skole. Først del er å vise selve forestillingen på ca. 25 minutter i aula eller gymsal for 80-100 elever. Andre del er å fortelle om prosessen: Tre kunstnere møtes; forfatter, musiker og danser. Hvordan har vi jobbet med forestillingen? Hvordan tilpasser vi den første sceneutgaven til ungdommer? Hvordan kan vi inspirere andre til å jobbe tverrkunstnerisk? Del to varer ca. 20 minutter og blir delvis interaktiv. Opplegget varer til sammen én skoletime.

 


"Søvngjenger" på YouTube

Smakebiter fra "Søvngjenger" ligger nå ute på YouTube og på nettsiden her.
Tekst: Truls Horvei.
Musikk: Roy Ole Førland og Bård Kvalsund.
Dans, koregrafi: Marit Loe Bjørnstad
Fotografiene er tatt av Terje Størksen, Stig Lundbland-Sandbakk og Roy Ole Førland.