07.05.2015:
Innspilling av
ny plate

 

Biografi

Hei. Jeg er altså forfatter, født i 1957 i Bergen og lever av å være journalist i Haugesunds Avis. Jeg bor på Stord i Sunnhordland, og der har jeg bodd siden 1987.

Mitt første litterære forsøk hadde jeg på trykk 20 år gammel. Da hadde jeg skrevet dikt siden jeg var 15 inspirert av blant annet rocketekster og poeter som Jan Erik Vold og Rolf Jacobsen. Min første bok kom i 1988, diktsamlingen Havfruehester. Den viser en klar påvirkning fra surrealisme, særlig surrealistiske billedkunstnere som Salvador Dali og René Magritte. Etter hvert har jeg utgitt fem diktsamlinger. Den foreløpig siste kom i 2003, Bortenfor haugen, bak plommetreet. Dette er en samling haikudikt der jeg skriver om plommetre, ligge i en varmkilde, dansende blondetruse. Konkrete dikt der årstidenes forvandling nesten alltid er til stede.


Den andre delen av forfatterskapet mitt er ungdomslitteratur. Hittil har jeg skrevet ungdomsromanene Blå strenger (1994) og Siste kvelden (1996), begge med handling fra bergensmiljø tidlig i 70-årene. Tonen er bergensk, replikkene til mine tre helter, Piddi, Musen og Stilken også. De to bøkene handler om vennskap, konflikter, lengseler og rockemusikk. Et underliggende tema er feighet kontra mot. Om å bevege seg ut i ungdomsårenes usikkerhet. Jeg har også laget en barnetime for de minste.

De siste årene har jeg samarbeidet med musikere. Det har resultert i tre CD-er. Siste kom i 2005, Haikutronics der mine haikudikt får tonefølge av Roy Ole Førlands elektronika. Vi har hatt flere konserter sammen, og flere workshops på skoler og konserter venter framover. I denne korte biografien kan også nevnes at jeg til daglig er kulturjournalist i Haugesunds Avis, og har jobbet i avisen siden 1984. Har også stilt ut egne haiku i glass og ramme, og har hatt mange forfatteroppdrag; i skolen og andre høvlige steder.

Noe program som forfatter har jeg ikke, bortsett fra jeg at jeg ønsker å løfte på hverdagene, spre noen metaforer og bilder til lesere og drysse mild melankoli utover verden. Eller finne fram til det små historier i det opplagte: i vinduskarmen /døde fluer/ ingen vil savne. Og kanskje lage noen større historier.