Nyhetsarkiv

21.12.2006
Trenger du noe åndelig føde i julen og i januar? Kuiper er et tidsskrift som kommer ut i Tromsø. I årets siste og 4. nummer har redaksjonen laget en julekalenderkjede. Forfattere skriver tekster til andre forfattertekster. Truls Horvei bidrar med diktet "Midtøsten-reise I-VI", hentet fra et upublisert diktmanus. Som neppe kommer ut i bokform.
Se www.kuiperkuiper.net

17.12.2006
"Kunst, natur og livskvalitet" er et festskrift til kunstneren Roald J. Tellnes i anledning hans 60-årsdag som er nettopp utkommet. Det er redigert av Gunnar Tellnes, Øivind Larsen og Ragna Flotve. Truls Horvei bidrar med essayet "Kunsten å trives", samt fire nyskrevne dikt.

 

16. 11. 2006
- Kjekke og inspirerende elever på Ottestad ungdomsskole i Hedmark. Vi hadde et kurs i haikudiktskriving og komponering. Fire dager med to todagerskurs. Konserten fredag 10. november for hele skolen i gymsalen er den beste vi har hatt med elever hittil, forteller en fornøyd Truls Horvei, som var i Stange sammen med musikerkompis Roy Ole Førland. To grupper fra kurset tirsdag og onsdag åpnet forestillingen i Sagatun kino i Hamar. Forestillingen satte sluttstrek for en uke med poesifestival i Hamar.

Alle elever fra Ottestad skole som deltok på kurs i haikudiktskriving og komponering.
Elever fremfører egne dikt En gjeng fra Haikutronics-kurset torsdag 9. og fredag 10. november på Ottestad skole. En god gjeng fra Haikutronics-kurset tirsdag 7. og onsdag 8. november på
Ottestad skole.
 
Elev fra Ottestad ungdomsskole i Stange i Hedmark fremfører egne dikt og musikk. 9. klassing som leste dikt og sang.  

 

30.10.2006
- Naturen i Troms fascinerer oss, og Tromsø er en herlig by. Veldig kjekke elever og artig å besøke skolene. Elevene lærte å komponere elektronika til egne haikudikt, forteller Truls Horvei og Roy Ole Førland etter skoleturneen med Haikutronics i uke 40. Særlig setter de to pris på skolekonserten i Tromsø bibliotek fredag 6. oktober. God stemning og mange flotte dikt med egenkomponert musikk.

Bilder fra skoleturneen med haikutronics i uke 40. Elevene ved Tromvik, Leangen, Hansnes og LGA lagde egne haikudikt og tonesatte de med egenkomponert musikk. Komposisjonene ble framført i Tromsø bibliotek fredag 6. oktober.

28.09.2006
- Dette ser vi fram til, vi har aldri vært i Tromsø før, sier Truls Horvei og Roy Ole Førland, som søndag 1. oktober drar til Tromsø. De to deltar på Ordkalotten, Tromsø internasjonale litteraturfestival. Fra mandag 2. til fredag 6. oktober har de to Haikutronics-verksted der elever skal lære å skrive haikudikt og komponere musikk. Tromvik skole, Hansnes skole i Karlsøy, Lenangen skole og elever i Tromsø får besøk. Verkstedet avsluttes med konsert fredag i Tromsø bibliotek.
Samme kveld blir det klubbkveld med Haikutronics på Klubb Kuiper. www.ordkalotten.no

11.09.2006
Vil du lese haikudikt på engelsk? Fem haiku av Truls Horvei på både engelsk og norsk finner du i høstutgaven til webstedet www.simplyhaiku.com.

03.04.2006:
Fem nye dikt av Truls Horvei kan du lese på nettstedet: http://www.jungforlag.com/jung/

20.03.2006:
19. og 20. mars hadde Truls Horvei og Roy Ole Førland "Haikutronics"-verksted på Brumunddal Ungdomsskole. En gruppe på ni niendeklassinger lærte å skrive haikudikt og komponere musikk til egne dikt. Verksted ble avsluttet med konsert for alle elevene på samme steget.

Musiker Roy Ole Førland instruerer Ida Marie L. Johnsen og Ingrid Pedersen, 9. klassinger ved Brumunddal ungdomsskule i komponering. Ingar og Lill får gode tips når de skal komponere musikk til haikudikt. Begge er elever ved Brumunddal ungdomsskole. Roy Ole kan alt om komponering og er en veileder. Henning Myhrehagen leser egne haikudikt, mens Erling Bjurbeck styrer pc-en og den sjøllagete musikken.


10.11.2005:
Truls Horvei og Roy Ole Førland presenterer ”Haikutronics” torsdag 10. november kl. 18.00 på Galleri Øyrane Torg i Arna. Det skjer i forbindelse med en utstillingsåpning i det nye galleriet.

17.11.2005:
Snikk Snakk på Landmark i Bergen. Truls Horvei og Roy Ole Førland holder konsert sammen med forfatter Stig Holmås, poet Fanny Holin og Dj Barabass. Arrangementet er et samarbeid med Landmark, Norsk Forfatternsentrum og Happy Few Records.

Truls Horvei leser dikt og Roy Ole Førland styrer laptopen Poet og performancekunstner Fanny Holmin Truls Horvei og Stig Holmås har funnet tonen

 

16.08.2005:
I midten av september er forfatter Truls Horvei ute med EP-en ”Haikutronics”, et samarbeid med musiker Roy Ole Førland. Han har laget all musikken som han også spiller og har produsert.
Dette albumet består av sju spor på ca 26 minutter. Haikudikt som har fått musikalsk innpakning som ligger tett opp til elektronika. Melodiøs og meditativ musikk.
Utgivelsen utkommer på den bergensbaserte labelen Happy Few Records. I den anledning skal duoen ha flere releasekonserter. Mer om info om CD og konserter vil komme seinere.

 

<<første <forige 1 2 3