Nyhetsarkiv

10.11.2008
- Her er bilder fra siste del av Troms-turneen til Haikutronics-prosjektet. Fint vær, greie elever, men litt lange strekninger med bilkjøring. Slik summerer Truls Horvei opp turen han og Roy Ole Førland gjorde i uke 42.

Roy Ole i prat med Gry, lærer ved Lenangen barne- og ungdomsskole. Tre elever ved Lenangen styrer musikken. Elevene ved Senja vid. skole er mest opptatt av landbruk og hest. Men sannelig fikk de også til å skrive haikudikt.
Senja-elever framfører egne tekster med musikk til. God innsats og fine dikt fra elever ved Sjøvegan vid. skole i Salangen. Bilder fra framføringen ved Sjøvegan.
   
Idrettselever fra Rå vid. skole i Kvæfjord. Her styres musikken.    


12.10.2008

- Første uke med Haukutronics i Troms er gjort unna. Vi har hatt noen fine dager, og spennende møter med ungdomsskoleelever. Kvelden med finske Timo og Anna-Liisa i Skibotn kommer vi til å huske lenge, forteller Truls Horvei og Roy Ole Førland.

Åttende klasse ved Hatteng skole framfører egne dikt med naturbilder i bakgrunnen. Går helt greit å styre musikken. Elever ved Hatteng skole. 9. klassinger på Hatteng skole i Storfjord kommune i aksjon.
Guttene i 8. klasse ved Skibotn skole var spesielt interessert i musikkutstyret til Roy Ole. Haikudikt lest av elev fra Skibotn skole. En gruppe med 9. klassinger fra Manndalen skole i Kåfjord leste også et japansk froskedikt på japansk, engelsk, russisk og samisk.
 
Ingen problemer med konsentrasjonen. Fra Manndalen skole. Gode haikudikt ble det i Kåfjord og flott konsert.  


25.09.08

Haikutronics-prosjektet har tatt en lengre pause. Men i uke 40 og 42 drar Roy Ole Førland og Truls Horvei på turné til Troms i regi av Den kulturelle skolesekken. Skoler i Skibotn, Lyngen, Senja og andre steder i Troms får besøk av de to for å lære komponering og haikudikt-skriving.
- Vi har vært i fylket tidligere. Flott natur og greie elever. Dette ser vi fram til, sier Horvei.

09.06.2008
I slutten av mai fikk Hauso skule i Hardanger besøk av Roy Ole Førland og Truls Horvei. Mange fine dikt ble skrevet og framført til musikk for resten av klassene på ungdomstrinnet.

To unge poeter i aksjon. Glimt fra skriveverksted. Dyp konsentrasjon over arket.


26.02.2008

Her er flere bilder fra turnéen på Hadeland. Mange gode dikt og fin musikk ble produsert.

 
Gutta prøver seg foran mikrofonen ved Bjoneroa barne- og ungdomsskole. To skriveglade jenter på ungdomstrinnet på Bjoneroa.  
Tre elever på Gran ungdomsskole som har prøvd seg på høstdikt - og komponering. Elever fra Brandbu ungdomsskole ved mikrofonen. - Ja ha, musikk skal bli. Jenter fra Brandbu ungdomsskole.


11.02.2008
Første uke med Haikutronics på Hadeland er gjort unna. Ungdomsskoleelever har fått skrive haikudikt og komponert musikk. Travle dager, men mye godt elevarbeid er gjort.

 
Opplesing i klasserommet på Harestua barne- og ungdomsskole. Elektronika er interessant synes åttende og niendeklassinger fra Harestua.  
Skriveglede? Dikt blir det. Fra Lunner ungdomsskole. Denne gruppen på Lunner har skrevet haikudikt med tema høst. Må vi framføre diktene våre? Ja vel…

 

05.02.2008
Vinterens Haikutronics-turné går i uke 6 og 7 til Hadeland. Truls Horvei gleder seg til å dra tilbake til gamle trakter. Han bodde to år der fra 1979-81 og var journalist i avisen Hadeland. Han og Roy Ole Førland besøker ungdomsskoler i Lunner og Gran kommuner.

21.11.2007
Høstens Haikutronics-turné i Sunnhordland er over. Møtet med elver på ungdomskoler har vært kjekt og lærerikt, synes radarparet Roy Ole Førland og Truls Horvei. Her er glimt fra Bremnes ungdomsskule.

Haikudikt-læreren i sving. Humøret er bra. Elever leser egne dikt for medelever.
 
Først en overskrift, så sette i gang med diktskriving. Bæregjengen på Bremnes ungdomsskule. De stilte opp og lærte seg å plugge PA-anlegget.  

 

17.11.2007
Ti 9. klassinger fra ungdomsskolene Ener, Børstad og Ajer i Hamar var på Haikutronics-kurs 7. og 8. november. Alle stilte på konsert i Hamar Teater sammen med andre ungdommer, og leverte fine haikudikt til musikk som de laget sammen med Roy Ole Førland. Truls Horvei hjalp til med diktskriving.

14.11.2007
Haikutronics for andreklassinger ved Breivang videregående skole i Tromsø. Et vellykket kurs som ble avsluttet med konsert for konferansedeltakere. Les hele reportasjen på Breivang vidergående skoles nettsted.

29.10.2007
Her er glimt fra Haiktrunics-turneen i Sunnhordland. Mange kjekke ungdommer som har fått sitt første møte med haikudikt og elektronisk musikk.

9. klassinger fra Stord ungdomsskule prøver seg på opplesing. Går helt fint det! Elever fra Hillestveit skule på Bømlo skrur musikk


24.10.2007
- Diktarspirar på 15 år. Truls Horvei og Roy Ole Førland reiser rundt med ein kulturell skulesekk som det ikkje finst maken til i verda. Les hele reportasjen i avisen Sunnhordland

06.10.2007
Konsert under UKA-07
- Vår eneste ordinære konsert i år. Gleder oss veldig, dette blir kult, sier Truls Horvei og Roy Ole Førland. De tar med Haikutronics til UKA-07 i Trondheim, mandag 8. oktober kl. 22 i Klubben i Samfundet.

Turné i Hordaland
Truls Horvei og Roy Ole Førland drar på turné i regi av Den Kulturelle Skolesekken fra og med 15. oktober. I uke 42 får Stord ungdomsskule besøk av Haikutronics-prosjektet. Uke 43: Stord ungdomsskule, Nysæter ungdomsskule og skolene Hillestveit og Moster på Bømlo. Uke 46: Bremnes og Samnanger. Tett program og travel høst.
Se: www.dks-hordaland.no/turneoversikt

09.06.2007
Vil du høre Truls Horvei fortelle om haikudiktning? Sjekk opptaket fra radioprogrammet "Mellom himmel og jord" på NRK.

08.06.2007
- Vi hadde to fine, men travle dager med 12 elever fra Åretta ungdomsskole fra Lillehammer. 11 av disse var gutter, de fleste musikere. En ny erfaring det også, forteller Truls Horvei. Han og musiker og komponist Gyrid Nordal Kaldestad hadde haikutronics-verksted under Norsk Litteraturfestival 30. og 31. mai. Gyrid var en utmerket vikar for Roy Ole
Førland. Nå er det haikutronics-pause fram til høsten. Da går turen til Hordaland.

Å sample en gitar kan være greit Gyrid Nordal Kaldestad med elev som skaper egne lyder Små notater blir til korte haikudikt

 

17.04.2007
Skolelever på Lillehammer skal prøve seg på Haikutronics under Norsk Litteraturfestival onsdag 30. og torsdag 31. mai 2007. Altså lære å skrive haikudikt og komponere musikk. Duoen Truls Horvei og Roy Ole Førland var på Lillehammer under fjorårets festival. Denne gang stiller Gyrid Nordal Kaldestad som vikar for Roy Ole. Hun er komponist og musiker fra Stord og har jobbet mye med improvisasjon og elektronisk musikk. Et spennende møte mellom to som ikke har arbeidet sammen før - og skoleelever.

24.01.2007
- Mitt første forfatteroppdrag i år er på Skånevik Fjorthotel fredag 2. februar kl. 20.00. Da blir det forfatterkveld på Blonder & Blues, forteller Truls Horvei, som vil fortelle om forfatterskapet sitt, om Haikutronics-prosjektet og lese dikt, både haiku og nyere og eldre egenproduserte tekster. Kanskje et par bluesdikt også.

<<første <forige 1 2 3 neste > siste >>